PULS

V svetlobi informacijPULS je celovit sistem urbane pametne razsvetljave za jutrišnja pametna mesta in skupnosti, ki je nastal kot rezultat sodelovanja konzorcija treh slovenskih podjetij (GeoEnergetika d.o.o., Impedanca d.o.o. in Garex d.o.o.). PULS predstavlja sintezo in skupni presežek dveh inovativnih in komplementarnih komponent: pametnega osvetlitvenega sistema e-SMS in Platforme za upravljanje pametnih mest, ki skupaj omogočata celostno, lokalizirano in poglobljeno zajemanje okoljskih informacij ter posledično tudi načrtno upravljanje z urbanimi okolji.

S produktom PULS se bodo partnerji konzorcija uveljavili kot vodilni ponudniki pametnih rešitev na mednarodni ravni. Zaradi prisotnosti številnih iniciativ s področja pametnih mest in skupnosti, močnega razvojnega potenciala in drugih ugodnih dejavnikov, smo partnerji svoj tržni fokus usmerili na irski trg. 


ZAZNAVA UTRIPA LOKALNEGA OKOLJA


Sistem e-SMS – ki sta ga razvili GeoEnergetika d.o.o. in Impedanca d.o.o. ob podpori Republike Slovenije in Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) – predstavlja bistveni preboj na področju pametne razsvetljave v globalnem merilu. Z realno-časovnim zajemom in odzivanjem na širok spekter okoljskih parametrov – temperature, koncentracije trdih delcev in CO2 ter gibanja pešcev – na mikro lokacijah bistveno presega obstoječe rešitve, ki se omejujejo na polje regulacije osvetlitev. Estetsko dovršena oblika, visoka stopnja integracije in kompatibilnost z obstoječo infrastrukturo zagotavljajo enostavno umeščanje v prostor. Posledično e-SMS predstavlja z informacijskimi tehnologijami podprto, energijsko učinkovito in sodobno oblikovano osvetlitveno rešitev, ki skozi zaznavo utripa lokalnega okolja deluje kot čutilo pametnih mest in skupnosti.

Odprta Platforma za upravljanje pametnih mest, ki jo ponuja Garex d.o.o., omogoča integracijo e-SMS v ekosisteme pametnih mest in skupnosti ter nudi kapacitete inteligentnega krmiljenja na podlagi strojnega učenja in uporabe napredne analitike. Poleg zalednega sistema, ki omogoča učinkovito integracijo naprav in sistemov različnih proizvajalcev, se platforma osredotoča tudi na izgradnjo uporabniškega vmesnika, ki bo odločevalcem zagotavljal pregledno in ažurno prikazovanje dinamike urbanih okolij ter tako omogočil sprejemanje informiranih odločitev.


IZVEDITE VEČ


PULS je živ projekt, zato spremljajte našo stran za novice o njegovem napredku, vabljeni pa ste tudi k ogledu LinkedIn profila projekta. 

Poleg tega implementacija sistema PULS ni omejena le na tuje trge, temveč je lahko izvedena tudi v vašem lokalnem okolju! Če bi radi o kapacitetah in možnostih vpeljave sistema izvedeli več, vas vabimo, da z nami stopite v stik prek spodanjega opbrazca, ali pa nam pišete na: info@geoenergetika.si ali info@geolux.si.Projekt prodora partnerskega konzorcija na ciljni irski trg finančno podpirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).
Logotipi RS, ESRR in SPIRIT
Logotipi RS, ESRR in SPIRIT

Postavite nam vprašanje o produktu PULS


ZAHTEVA .LTD DATOTEKE

Prosimo, če nam posredujete vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli zahtevano datoteko.
Izjemoma se lahko zgodi, da bomo zaradi potrebe po varovanju poslovnih interesov za izpolnitev vašega zahtevka potrebovali nekaj dni. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.