Novice

Implementirana prihodnost razsvetljave

Z našim pametnim osvetlitvenim sistemom sodelujemo v pilotnem projektu Centra za pametna mesta in skupnosti Univerze v Mariboru (UM:CPMS) ter tako polagamo temelje pametnih mest prihodnosti.

Cona Tezno, nekoč kraj znamenite avtomobilske tovarne Maribor (TAM), danes pa središče visokotehnoloških proizvodnih in storitvenih podjetij, se je v sodelovanju z UM:CPMS spremenila v živi laboratorij, pilotni ekosistem testiranja pametnih tehnologij.  V okviru projekta bodo na operativni ravni preizkušeni številni medsebojno povezujoči se elementi pametnih mest: od pametnega zbiranja odpadkov, implementacije pametnih vodnih in električnih števcev, pametnega dinamičnega parkiranja in trajnostne e-mobilnosti, do napredne okoljske senzorike in pametne razsvetljave, pri uresničevanju katere sodelujemo tudi sami.

V GeoEnergetiki se skupaj s partnerskim podjetjem Impedanca že od leta 2018, ko smo s skupno prijavo uspešno kandidirali za evropska razvojna sredstva, intenzivno ukvarjamo z razvojem pametne ulične LED svetilke, ki je trenutno v zaključnih fazah razvoja. Svetilko bo odlikovala visoka stopnja integracije in miniaturizacije raznolikih senzorskih komponent, s čimer bo zagotovljena njena neproblematična umestitev v urbana okolja, zmožnost samodejnega kreiranja alarmov in poročil ter sposobnost odzivanja na okoljske parametre in dogodke.

Petnajst naših svetilk, nameščenih v coni Tezno, skupaj tvori sistem pametne osvetlitve, ki se povezuje s centralno komunikacijsko mrežo pilotnega projekta in v njej funkcionira na način pametnega čutila, s katerim je mogoče zaznati utrip mesta. V realnem času in na mikro lokacijah zagotavlja merjenje svetlobe, temperature, trdih delcev, vlage, plinov, kot tudi dinamike prometa, ki v povezavi z naprednimi sistemi zatemnjevanja in LED tehnologijo osvetlitve zagotavlja visoko raven energijske učinkovitosti ter optimalno osvetlitev javnih površin.

Ministrstvo za gopodarski razvoj in tehnologijoEvropski sklad za regionalni razvoj

Deli

Novice

Novice

BRUMA V VISOKI PRESTAVI

Gašper Puhan, direktor GeoEnergetike, je na konferenci Centra za kreativnost predstavil projekt razvoja osvetlitv...

Več
BRUMA V VISOKI PRESTAVI
IGRE SVETLOBE
Novice

IGRE SVETLOBE

Urbani osvetlitveni sistem Bruma bo s kreativnimi in interaktivnimi scenskimi osvetlitvami prispeval k revitalizaciji ja...

Več
Novice

Bazen svetlobe

Pri izvedbi energetske sanacije Bazena Velenje je bilo vključenih 60 svetil našega nemškega partnerja R...

Več
Bazen svetlobe
Implementirana prihodnost razsvetljave
Novice

Implementirana prihodnost razsvetljave

Z našim pametnim osvetlitvenim sistemom sodelujemo v pilotnem projektu Centra za pametna mesta in skupnosti Unive...

Več
Novice

Serijska izjemnost – nagrada iF Design!

Naša svetilka Plain I, plod slovenskega razvoja in izdelave, je v obdobju zgolj dveh let prejela kar štiri...

Več
Serijska izjemnost – nagrada iF Design!
Iz Nemčije z odlikovanjem: nagrada German Design!
Novice

Iz Nemčije z odlikovanjem: nagrada German Design!

Za izkazano odličnost v produktnem oblikovanju svetilke Plain I smo prejeli nagrado na izboru German Design.

Več
Novice

Na nas sveti nagrada BIG SEE!

Na mednarodnem izboru slovenskega Zavoda Big, ki se ga udeležujejo ustvarjalci iz 19 držav jugovzhodne Evrope in Sloveni...

Več
Na nas sveti nagrada BIG SEE!
Prejeli smo nagrado Red Dot!
Novice

Prejeli smo nagrado Red Dot!

Z velikim veseljem smo sprejeli novico, da smo na svetovno znanem oblikovalskem izboru Red Dot Award: Product Design, na...

Več


ZAHTEVA .LTD DATOTEKE

Prosimo, če nam posredujete vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli zahtevano datoteko.
Izjemoma se lahko zgodi, da bomo zaradi potrebe po varovanju poslovnih interesov za izpolnitev vašega zahtevka potrebovali nekaj dni. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.