Novice

Bazen svetlobe

Pri izvedbi energetske sanacije Bazena Velenje je bilo vključenih 60 svetil našega nemškega partnerja RZB, skupaj z naprednim sistemom upravljanja z razsvetljavo Dali, pri katerem smo uporabili komponente nemškega dobavitelja Vossloh-Schwabe.

Na Bazenu Velenje se je v letu 2019 dogajalo. V sklopu javno-zasebnega partnerstva je namreč podjetje Resalta izvedlo celovito energetsko prenovo, ki je poleg obsežnih gradbenih posegov ter investicij v opremo in nadzorne sisteme kot bistveni element vključevala tudi zamenjavo obstoječe razsvetljave z energijsko učinkovitimi LED svetili, pri kateri smo sodelovali tudi sami.

Za ustrezno osvetlitev plavalnih površin sedaj skrbi 24 svetilk Lightstream. Poleg visoke učinkovitosti svetilke odlikujejo tudi robustna aluminijasta konstrukcija, enostavna montaža, skladnost z mednarodnim Zhaga standardom, ki omogoča enostavno vzdrževanje in nadgradnjo, visoka odpornost proti kondenzaciji ter minimizirana bleščava zaradi usmerjanje svetlobe prek asimetričnega reflektorja, vgrajenega v ohišja svetilk.

Pri osvetlitvi drugih prostorov, kot so garderobe, hodniki in recepcija, je bilo uporabljenih 36 svetilk Planox Eco. Visoka stopnja zaščite pred vdorom prahu, vlage in udarcev, zatesnjeni zaključni pokrovi, enostavna montaža in nizka površinska temperatura zagotavljajo varno delovanje in enostavno vzdrževanje, visoka homogenost svetlobe pa poskrbi za optimalno vizualno udobje uporabnikov in zaposlenih.

H kvaliteti razsvetljave bistveno prispeva tudi zmožnost natančnega reguliranja ravni osvetlitve, ki poleg dodatnih optimizacij pri porabi energije prispeva še k ustvarjanju sproščujoče atmosfere prostora. Za doseganje teh učinkov smo implementirali napreden nadzorni sistem Dali, pri čemer smo uporabili visoko kakovostne komponente podjetja Vossloh-Shwabe.

Deli

Novice

Novice

BRUMA V VISOKI PRESTAVI

Gašper Puhan, direktor GeoEnergetike, je na konferenci Centra za kreativnost predstavil projekt razvoja osvetlitv...

Več
BRUMA V VISOKI PRESTAVI
IGRE SVETLOBE
Novice

IGRE SVETLOBE

Urbani osvetlitveni sistem Bruma bo s kreativnimi in interaktivnimi scenskimi osvetlitvami prispeval k revitalizaciji ja...

Več
Novice

Bazen svetlobe

Pri izvedbi energetske sanacije Bazena Velenje je bilo vključenih 60 svetil našega nemškega partnerja R...

Več
Bazen svetlobe
Implementirana prihodnost razsvetljave
Novice

Implementirana prihodnost razsvetljave

Z našim pametnim osvetlitvenim sistemom sodelujemo v pilotnem projektu Centra za pametna mesta in skupnosti Unive...

Več
Novice

Serijska izjemnost – nagrada iF Design!

Naša svetilka Plain I, plod slovenskega razvoja in izdelave, je v obdobju zgolj dveh let prejela kar štiri...

Več
Serijska izjemnost – nagrada iF Design!
Iz Nemčije z odlikovanjem: nagrada German Design!
Novice

Iz Nemčije z odlikovanjem: nagrada German Design!

Za izkazano odličnost v produktnem oblikovanju svetilke Plain I smo prejeli nagrado na izboru German Design.

Več
Novice

Na nas sveti nagrada BIG SEE!

Na mednarodnem izboru slovenskega Zavoda Big, ki se ga udeležujejo ustvarjalci iz 19 držav jugovzhodne Evrope in Sloveni...

Več
Na nas sveti nagrada BIG SEE!
Prejeli smo nagrado Red Dot!
Novice

Prejeli smo nagrado Red Dot!

Z velikim veseljem smo sprejeli novico, da smo na svetovno znanem oblikovalskem izboru Red Dot Award: Product Design, na...

Več


ZAHTEVA .LTD DATOTEKE

Prosimo, če nam posredujete vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli zahtevano datoteko.
Izjemoma se lahko zgodi, da bomo zaradi potrebe po varovanju poslovnih interesov za izpolnitev vašega zahtevka potrebovali nekaj dni. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.